27/08/13 05:55PMFacebook  Twitter  Google+

Boris Krčmar pobjednik Svjetskog kupa!!!!!!

Image

Napisao: Željko Đođo

Iako Hrvatska pikado reprezentacija ove godine ne sudjeluje na Svjetskom kupu u organizaciji Međunarodne pikado federacije (IDF), iz dalekog Šangaja nam je stigla odlična vijest. Naime u petak je na rasporedu bio Svjetski kup u pojedinačnoj konkurenciji, a slavio je Boris Krčmar, jedini hrvatski predstavnik u Šangaju. U finalu je Krčmar nadigrao iskusnog Singapurca Paula Lima.

Ovo je četvrto izdanje IDF Svjetskog kupa, a na prethodna tri naši su pikadisti osvojili ukupno četiri medalje, pri čemu smo svake godine uzimali barem po jedno odličje. Podsjetimo da je upravo Krčmar osvojio zlato u Cricketu na premijernom izdanju Svjetskog kupa 2010. godine, sljedeće godine u istoj je disciplini Zdravko Antunović osvojio srebro, dok su prošle godine Krčmar i Vladimir Lešić osvojili srebro i broncu u disciplini 501 DI/DO.

Ove godine format Svjetskog kupa je malo izmijenjen, odnosno prvog dana, u četvrtak 22. kolovoza je igran Svjetski kup za parove, dok se u petak igrao SK u pojedinačnoj konkurenciji. Pri tome se i u parovima i pojedinačno igrala kombinacija disciplina 501 DI/DO i Cricketa. Seniori su igrali u tri kvalitativne kategorije, a zasebno su igrale seniorke te juniori.

Tijekom cijelog turnira, od četvrtka do nedjelje, igra se Svjetski kup za reprezentacije na kojemu ove godine sudjeluje svega nekoliko reprezentacija iz Europe. Razlozi su prije svega ekonomski, putovanje u daleki Šangaj za mnoge zemlje (uključujući i Hrvatsku) je bio prezahtjevan financijski izazov, a sve češće se mogu čuti i pitanja o tome koja je svrha održavanja ovog natjecanja jer je postalo očito da se nije postigao željeni efekt.

Ali ovo ne umanjuje uspjeh koji je postigao Boris Krčmar. Za najboljeg hrvatskog pikadistu i jednog od najboljih svjetskih igrača elektroničkog pikada to je treća osvojena medalja na svjetskim kupovima. U finalu je pobijedio legendarnog veterana Paula Lima koji će u pikado analima ostati upamćen kao prvi igrač koji je odigrao savršenu partiju, tzv. 9-dart finish, na svjetskim prvenstvima. Singapurcu koji je u bogatoj međunarodnoj karijeri nastupao još i pod zastavama Papua Nove Gvineje i SAD-a, to je pošlo za rukom na SP 1990. u meču drugog kola, a to mu je ostvarenje donijelo ček od 52.000 funti (za usporedbu Phil Taylor je kao svjetski prvak te godine inkasirao 24.000 funti).

Krčmar je za zlato u pojedinačnoj konkurenciji uz pehar pobjednika Svjetskog kupa dobio i ček od 5.000 dolara. Lim je za srebro dobio 2.000 dolara, dok su na diobi trećeg mjesta završili Filipinac Lourence Ilagan i Amerikanac Benjamin Dersch koji su inkasirali po 1.000 dolara.Ostali savezi

IDF
EDU
HPS
SSGZ
PSZŽ
PSPGŽ
PSSMŽ
PSBPŽ
PSVSŽ
PSDNŽ
PSKKŽ
PSKZŽ

Pregled svih današnjih utakmica (početak u 19h)

Rezultati uživo: