14/09/13 06:57AMFacebook  Twitter  Google+

Mastersi u Slavonskom Brodu, Dugoj Resi i Sukošanu

Image

Slavonski Brod, Duga Resa i Sukošan. To su mjesta u kojima će se ove sezone okupljati.....

Slavonski Brod, Duga Resa i Sukošan. To su mjesta u kojima će se ove sezone okupljati najbolji hrvatski pikadisti na turnirima iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza. Kao što je poznato sljedećeg vikenda u Donjoj Pušći je prvo okupljanje i svojevrsno otvorenje sezone, pri čemu će u subotu 21. rujna održati prvi masters, a sljedećeg dana će se odigrati Završnica kupa RH. Nakon toga slijede mastersi u Slavonskom Brodu (23.11.), Dugoj Resi (18.1.) i Sukošanu (22.2.).

 

Sportski centar Rehlicki u Slavonskom Brodu pikadiste će ugostiti 23. studenoga ove godine

Interes za domaćinstvom nacionalnih mastersa je bio najveći do sada, čak osam županijskih pikado saveza je poslalo prijave na natječaj koji HPS raspisuje svake sezone. To je samo još jedan potvrda da su hrvatski mastersi dosegnuli zavidnu razinu te da je postala stvar prestiža tko će ugostiti taj turnir. U prilog tome govori i podatak da je u posljednje dvije sezone prosječni broj igrača na mastersima iznad 180, što je brojka koju nema niti Europska pikado unija na svojim turnirima iz EDU Ranking serije.

U tako bogatoj ponudi Izvršni odbor HPS-a u sastavu Mate Vukoja (predsjednik), Željko Đođo, Darko Plazek, Predrag Penić i Mladen Katavić je imao težak i zahtjevan zadatak odrediti kome će se povjeriti domaćinstvo turnira. Nakon što su razmotreni svi aspekti, prije svega uvjeti za održavanje turnira u svakom od predviđenih objekata (prostor za igru, ugostiteljski sadržaj, ponuda za smještaj igrača i slično), ali i vodeći računa da turniri budu raspoređeni uravnoteženo s obzirom na geografski položaj, donesena je konačna odluka.

RASPORED MASTERSA ZA SEZONU 2013/14.

1. HPS masters (21. 9. 2013.) – Donja Pušća (Sportska dvorana OŠ Pušća)

2. HPS masters (23. 11. 2013.) – Slavonski Brod (SC Rehlicki – www.sc-rehlicki.com)

3. HPS masters (18. 01. 2014.) – Duga Resa (Hotel Frankopan – www.hotel-frankopan.com)

4. HPS masters (22. 02. 2014.) – Sukošan (Sportska dvorana OŠ Sukošan)

 

Proširena restoranska dvorana Hotela Frankopan kod Duge Rese nudi potpuni komfor

U Slavonskom Brodu turnir će se održati u Sportskom centru Rehlicki, novoj i moderno uređenoj dvorani koja se nalazi na ulazu u grad uz autoput Zagreb – Lipovac. Dakle pikadistima iz cijele Hrvatske će biti vrlo jednostavno pronaći i doći do dvorane koja je po izgledu slična Sportskom centru Sava sport u Sesvetama u kojoj se posljednje četiri godine održava pojedinačno PH.

Restoran Frankopan uz staru riječku cestu od Rijeke prema Karlovcu, nekih 2 km prije Duge Rese, je mjesto koje pikadisti već jako dobro poznaju. Zadnji put je tamo održan masters u veljači 2012. godine, a prije toga u listopadu 2009. Ove godine novost je ta da je restoranska dvorana proširena i sada će igračima ponuditi potpuni konfor. Hotelski kompleks u sklopu kojega se nalazi i disco bar nudi sve što je potrebno za kvalitetnu zabavu i opuštanje nakon turnira.

Nakon odličnih iskustava na mastersu u veljači ove godine, i sljedeće će se pikadisti okupiti u Sportskoj dvorani OŠ Sukošan

Sukošan su pikadisti upoznali u veljači ove godine kada je tamo održan posljednji masters sezone 2012/13. i to uz odličnu posjetu. Iako je u pitanju bio posljednji masters sezone, kada je odaziv igrača obično slabiji, u Sukošanu je nastupilo više od 200 igrača. Sportska dvorana Osnovne škole Sukošan pikadistima je ponudila odlične uvjete, a bit će to treća godina za redom da će Masters ugostiti PS Zadarske županije (Benkovac pretprošle i Sukošan prošle sezone) što je veliko priznanje jednom od najmlađih, ali i najaktivnijih županijskih saveza u državi.

 

Popis svih pristiglih kandidatura za domaćinstvo HPS mastersa u sezoni 2013/14.

PS BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE — SC Rehlicki u Slavonskom Brodu

PS GRADA ZAGREBA — Sportska dvorana Sopot u Zagrebu

PS ISTARSKE ŽUPANIJE (uz potporu PK Rovinj i PK Sansaluti) — Gradska dvorana u Rovinju

PS KARLOVAČKE ŽUPANIJE (uz potporu PK Kod mosta) — Hotel Frankopan u Dugoj Resi

PS PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE (uz potporu PK DM-Matulji) — Sportska dvorana OŠ Dr. Andrija Mohorovičić u Matuljima

PS ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE (uz potporu PK Club 57) — Scardona Park (Cro Combat Centar) u Skradinu

PS VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE (uz potporu PK Park Županja) — Sportska dvorana ŠC Županja u Županji

PS ZADARSKE ŽUPANIJE (uz potporu PK Barba Sukošan) — Sportska dvorana OŠ SukošanOstali savezi

IDF
EDU
HPS
SSGZ
PSZŽ
PSPGŽ
PSSMŽ
PSBPŽ
PSVSŽ
PSDNŽ
PSKKŽ
PSKZŽ

Pregled svih današnjih utakmica (početak u 19h)

Rezultati uživo:
Panda Ravnice-Jabuka-UBHG 0:0
DC Sunset-Quattro Špica 0:0
Bounty-Janje Veterani 0:0
Agram Darts Team-CB Kum 0:0
Darts Point Team Ban-Jumi 0:0
A1-Hamlet 0:0
Janje Alfa Team-N.B.C. Brutusi 0:0
Quattro-Panda Tablica 0:0
Janje Next Team-A1 Team 0:0