24/04/16 08:29AMFacebook  Twitter  Google+

Određena reprezentacija za EP 2016. Poreč

Image

Minimalne promjene kod seniora,ženska reprezentacija u novom ruhu..

Napisao: Željko Đođo

U petak 22. travnja u Zagrebu je održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog pikado saveza na kojoj su određeni sastavi reprezentacija za nastup na Europskom prvenstvu koje je na rasporedu od 4. do 10. lipnja u Poreču. Nakon detaljne analize rezultatskih ostvarenja koje su kandidati imali ove sezone, posebno na Masters seriji HPS-a, te uvažavajući dodatne kriterije o iskustvu u prethodnim nastupima za reprezentaciju te sposobnosti pridonošenja uspjehu ekipe, IO je izabrao sljedeće igrače:

Ženska reprezentacija
Zorica Beslać
Josipa Krželj
Vlatka Lešić
Marina Letica
Martina Maglica
Ivana Tadić

PRVA REZERVA: Olja Pavlović
DRUGA REZERVA: Hana Jurjako
VODITELJ: Ivano Krusha

Muška reprezentacija
Zdravko Antunović
Ivica Cavrić
Boris Krčmar
Vladimir Lešić
Alan Ljubić
Ivica Vuletić

PRVA REZERVA: Dragutin Pečnjak
DRUGA REZERVA: Anđelko Fofić
VODITELJ: Predrag Penić

Slijede kontakti s izabranim kandidatima koji trebaju potvrditi svoj nastup nakon čega će biti poznat definitivni sastav reprezentacije s kojom ćemo nastupiti u Poreču.

Kod muške reprezentacije dogodila se samo jedna promjena u odnosu na sastav koji je prošle godine osvojio titulu europskih prvaka. Ivica Cavrić, koji je završio kao 5. u ukupnom poretku Masters liste HPS-a, i trenutačno je uvjerljivo vodeći u ukupnom poretku Europske masters serije (EDU lista), zahvaljujući tome se izborio za povratak u dres reprezentacije. On će zamijeniti Matiju Gazibaru koji nije imao sezonu na razini igrača za reprezentaciju, ali s obzirom na njegovu mladost on je perspektiva s kojom se i dalje računa za buduće akcije nacionalne vrste.

Status prve rezerve zaslužio je Dragutin Pečnjak, dok je druga rezerva Anđelko Fofić.

Ženska reprezentacija u posljednjih pet godina nije uspjela osvojiti medalju (od bronce 2011. u Benidormu) i stav Izvršnog odbora je bio kako je sada pravi trenutak za promjene. Tako su uz standardnu Vlatku Lešić te Marinu Leticu koja je uspješno debitirala prošle godine, u selekciju uvrštene čak četiri nove igračice. Friška prvakinja Hrvatske Martina Maglica, ukupna pobjednica Masters serije HPS-a Josipa Krželj, zatim Zorica Beslać koja je ove sezone potvrdila da definitivno spada među elitu te mlada Ivana Tadić koja je bila finalistica na nedavno održanom Pojedinačnom PH.

Status prve rezerve ima Olja Pavlović, dok je druga rezerva Hana Jurjako.Ostali savezi

IDF
EDU
HPS
SSGZ
PSZŽ
PSPGŽ
PSSMŽ
PSBPŽ
PSVSŽ
PSDNŽ
PSKKŽ
PSKZŽ

Pregled svih današnjih utakmica (početak u 19h)

Rezultati uživo:
Sretna Djeca-Bulldog Young Team 0:0
Jabuka Diamante-Panda 0:0
Janje Vizita-Kocka 0:0
Hamlet Majke-Knežija United 0:0
Darts Angels-As 0:0