10/06/16 06:45AMFacebook  Twitter  Google+

DVOSTRUKI TRIJUMF HRVATSKE Streloviti obranili naslov prvaka Europe, senzacionalni uspjeh ženske reprezentacije!!

 

Image

Image

Image

 

Hrvatska žženska reprezentacija senzacionalno je osvojila naslov europskih prvakinja (stoje slijeva): Josipa Krželj, Olja Pavlović, Vlatka Lešić, Ivana Tadić, Martina Maglica i Marina Letica; (čuči): Željko Ðođo (voditelj reprezentacije).

Hrvatska žženska reprezentacija senzacionalno je osvojila naslov europskih prvakinja (stoje slijeva): Josipa Krželj, Olja Pavlović, Vlatka Lešić, Ivana Tadić, Martina Maglica i Marina Letica; (čuči): Željko Ðođo (voditelj reprezentacije).

Napisao: Željko Đođo

Hrvatski pikadisti nastavili su dominirati na Europskom  prvenstvu koje se od 3. do 10. lipnja održava u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Danas su obje hrvatske reprezentacije osvojile naslove europskih prvaka postavši tek druga zemlja u povijesti kojoj je to pošlo za rukom. Streloviti, kako je nadimak muške reprezentacije, su u konkurenciji 19 zemalja u finalu pobijedili Češku 9:6, dok su Strelovite u super napetom i uzbudljivom meču slavile 9:8 pobjedu protiv Slovakinja.

Tako se ukupni zbroj osvojenih medalja naših predstavnika popeo na osam, od čega čak šest zlatnih te po jedno srebro i bronca. Naši su osvojili sve najvažnije titule u muškoj konkurencijinaslove europskih prvaka pojedinačno u disciplini Cricket (Boris Krčmar), u parovima (Krčmar i Alan Ljubić), dok je kao šlag na tortu sjela titule muške reprezentacije. Ranije je naša ekipa Split Londra osvojila naslov klupskih prvaka Europe, dok je ekipe Cyberdine Team Croatia slavila u EDU Ligi prvaka.

NAJMLAĐE I NAJBOLJE

Detalj s dvoboja protiv Rusije

Detalj s dvoboja protiv Rusije

I dok je za mušku reprezentaciju ovo već postala uobičajena slika jer Strelovitima je ovo bio deseti uzastopni nastup u finalima EP-a, te sedma titula europskih prvaka u tom periodu, veliko iznenađenje je trijumf naših djevojaka koje su zadnju medalju uzele 2010. kada je na EP u Švicarskoj osvojena bronca. Posljednji put su na krovu Europe bile sada već davne 2004. godine. Uz to su na ovo EP došle u pomlađenom sastavu, s tri debitantkinje u reprezentaciji, te s dvije 20-godišnjakinje u startnoj četvorci.

No ekipa u sastavu Ivana Tadić, Vlatka Lešić, Martina Maglica, Marina Letica, Josipa Krželj i Olja Pavlović pokazala je da su već sada najbolje na Starom kontinentu, iako su po prosjeku godina bile najmlađa reprezentacija na Euru. Redom su upisale pobjede protiv Francuske (9:0), Rusije (9:8), Češke (9:6), Njemačke (9:5) te već spomenutu u finalu protiv Slovačke.

Ovo je nevjerojatan tjedan za hrvatski pikado jer smo osvojili gotovo sve što se moglo, a trijumf ženske reprezentacije je nešto što zaista nitko nije očekivao jer posljednjih godina Njemice, Čehinje i Ruskinje apsolutno dominiraju na europskoj pikado sceni, kako klupskoj tako i reprezentativnoj. A mi smo ovdje pobijedili sve te tri reprezentacije. Smatram da ova ekipa može dominirati europskom scenom sljedećih desetak godina izjavio je Željko Đođo, izbornik ženske reprezentacije.

 

Pozdrav Zorici Beslać

Zorica Beslać iz Rijeke trebala je biti članica reprezentacije, svojim igrama ove sezone apsolutno je zaslužila mjesto u njoj, ali na žalost nije mogla dobiti godišnji odmor na svom poslu. Zorica je silno željela nastupiti za reprezentaciju, jedno vrijeme je čak razmišljala o davanju otkaza, ali na kraju se ipak teška srca pomirila s time da ove godine neće moći dres s državnim grbom. Ali nije bila zaboravljena od nesuđenih suigračica koji su joj uputili zajednički pozdrav nakon pobjede u finalu desne strane protiv Njemica.

Ovim putem upućujemo pozdrav Zorici, mi nju smatramo dijelom ove ekipe jer smo odmah nakon objave sastava reprezentacije mi igračice međusobno počele komunicirati i sve smo se zbližile. Meni se umalo dogodila ista stvar tako da znam kakav je to osjećaj i na kojim je mukama bila – u ime ekipe je poručila Martina Maglica koja je zbog poslovnih obaveza nastup u Poreču potvrdila tek tjedan dana pred početak EP-a.

Na žalost i ovo govori o statusu koji pikado sport trenutačno ima u Hrvatskoj te o potrebi da se stvari počnu mijenjati nabolje.

 

LJUBIĆ I CAVRIĆ RASTUŽILI ČEHE

Nakon pobjeda protiv Mađarske (9:3), Italije (9:1) i Rusije (9:7) prvoga dana, muška reprezentacija je u jutarnjem terminu u 9:00 sati u finalu desne strane imala okršaj protiv najvećih suparnika, reprezentacije Češke. Pavel Drtil, Michal Bali, Michal Ondo i Filip Manak su igrali odlično i naši se nikako nisu uspijevali odvojiti, nakon svakog kruga rezultat je bio izjednačen. Boris Krčmar nije imao svoj dan, u četiri pojedinačna susreta doživio je čak tri poraza što mu se valjda nikada nije dogodilo od 2006. godine od kada je počeo nastupati za reprezentaciju.

Streloviti su upisali pobjede u svih pet utakmica i osvojili svoj ukupno deveti naslov europskih prvaka

Streloviti su upisali pobjede u svih pet utakmica i osvojili svoj ukupno deveti naslov europskih prvaka

Uz to je u utakmicu slabo ušao Ivica Vuletić kojega je mučila glavobolja pa ga je voditelj Predrag Penić nakon drugog kruga zamijenio i u igru poslao jučer neprepoznatljivog Alana Ljubića. To se pokazalo kao odličan potez jer je Picek danas puno bolje reagirao i upisao pobjede u oba susreta. Uz tri pobjede raspoloženog Ivice Cavrića, i dvije Zdravka Antunovića, to je bilo dovoljno za izboriti odlučujuću igru parova u kojoj su naši bili bolji i tako se rezultatom 9:8 plasirali u veliko finale.

Česi su u finalu repasaža prilično lako nadigrali Njemačku (9:5), što je značilo da se u finalu EP-a peti put u posljednjih osam godina sudaraju Hrvatska i Češka, pri čemu su Česi slavili samo jednom, 2013. u njemačkom Geiselwindu.

Krenulo je po istom receptu kao i u ranijem susret – u prvom krugu slavili su Antunović i Cavrić, dok su u drugom bodove donijeli Krčmar i Ljubić. Ključnim se pokazao treći krug u kojemu su pobjede upisali Krčmar, Cavrić i Ljubić za naše prvo odvajanje (7:5). U posljednjem krug posao su okončali Ljubić i Antunović koji je donio bod za 9:6 pobjedu za treću uzastopnu titulu europskog prvaka.

Za kraj spomenimo da su Streloviti su nastupili u sastavu Boris Krčmar, Zdravko Antunović, Ivica Cavrić, Ivica Vuletić, Alan Ljubić i Vladimir Lešić, uz izbornika Predraga Penića.

.

KOMPLETNI REZULTATI KUPA NACIJA
SENIORI……..(pdf)
SENIORKE………(pdf)

 

SENIORI

REZULTATI
Hrvatska – Mađarska 9:3
Hrvatska – Italija 9:1
Hrvatska – Rusija 9:7
HrvatskaČeška 9:8
FINALE: Hrvatska – Češka 9:6

STATISTIKA

Igrač MAĐ ITA RUS ČEŠ ČEŠ FIN Uk.
Zdravko Antunović 2-1 2-0 4-0 2-2 2-2 12-5
Ivica Cavrić 2-1 x 1-1 3-1 2-1 8-4
Boris Krčmar 2-0 3-0 2-2 1-3 2-2 10-7
Vladimir Lešić x x x x x x
Alan Ljubić 2-1 1-1 0-2 2-0 3-1 8-5
Ivica Vuletić 1-0 3-0 2-2 0-2 x 6-4
UKUPNO 9:3 9:1 9:7 9:8 9:6 44-25

 

KONAČNI POREDAK
1. Hrvatska

2. Češka
3. Njemačka
4. Slovenija
5. Rusija
5. Španjolska
7. Mađarska
7. Švicarska
9. Belgija
9. Italija
9. Francuska
9. Portugal
13. Danska
13. Finska
13. Poljska
13. Slovačka
17. Austrija
17. Luksemburg
17. Turska

 

SENIORKE

REZULTATI
HrvatskaFrancuska 9:0
HrvatskaRusija 9:8
HrvatskaČeška 9:6
HrvatskaNjemačka 9:5
FINALE: HrvatskaSlovačke 9:8

STATISTIKA

Igračica FRA RUS ČEŠ NJEM SVK Uk.
Josipa Krželj x x x x x x
Vlatka Lešić 2-0 1-3 3-0 2-2 2-2 10-7
Marina Letica 3-0 3-1 1-3 1-2 2-2 10-4
Martina Maglica 2-0 2-2 2-2 4-0 2-2 12-6
Olja Pavlović x x x x x x
Ivana Tadić 2-0 2-2 3-1 2-1 2-2 11-6
UKUPNO 9:0 9:8 9:6 9:5 9:8 43-23

 

KONAČNI POREDAK
1. Hrvatska

2. Slovačka
3. Njemačka
4. Češka
5. Austrija
5. Španjolska
7. Poljska
7. Švicarska
9. Finska
9. Italija
9. Rusija
9. Slovenija
13. Belgija
13. Francuska
13. Luksemburg
13. TurskaOstali savezi

IDF
EDU
HPS
SSGZ
PSZŽ
PSPGŽ
PSSMŽ
PSBPŽ
PSVSŽ
PSDNŽ
PSKKŽ
PSKZŽ

Pregled svih današnjih utakmica (početak u 19h)

Rezultati uživo: